V pelmelu za leden 2019 vám přinášíme krátké shrnutí událostí a informací z posledního období prosinec - leden 2019.  Pokusíme se tuto rubriku vkládat pravidelně tak, aby se nezapomnělo na zajímavá fakta. Přiznáváme, že náš web nám v aktualitách pokulhává a většina informací se objevuje jen na sociálních sítích. Tímto to chceme alespoň částečně napravit.

Co se tedy dělo v našem týmu a také ve fanklubu???

Na konci listopadu se domů z Brna vrátil útočník Lukáš Kašpar a předsezónní vize většiny žlutočerných o ideální skladbě týmu se v podstatě naplnily. Pár dní na to opustil tým norský zadák Danny Sörvik a odstartovaly dlouhodobější problémy se složením obranných řad. Následovalo období zranění, hostování, příchodů a konců v našem dresu - v útoku skončil Tomáš Matoušek, následně do Varů zamířil i Kuba Černý. Přišel švédský obránce M. Porseland, který byl následně vyměněn za Marka Trončinského do Pardubic. Do konce ledna nám v obraně pomáhal i Jakub Suchánek z Jihlavy, za kterého šli Dukle pomoci David Tůma a Lukáš Doudera. Seb Piché z Hradce tu vlivem zranění moc zápasů neodehrál a na zkoušce uspěl vysoký a důrazný běloruský bek Roman Graborenko. Mihli se tu Kloz a Korkiakoski z Litoměřic. Rozhodně vůle něco s kádrem dělat, takové manévry tu nepamatujeme, snad jen před loňskou baráží při snaze rozšířit řady, z důvodu hrozícího zranění. Co to přinese ve finále? Těžko říct. Zajíci se počítají po honu, ale počítat pod desáté místo se nám už nechce. Výsledky týmu jako na houpačce... Jeden z nejděsivějších výkonů bylo derby s Chomutovem 28.12.2018. Po něm alespoň přišel tradiční večírek a my mohli odhalit nové ropácké logo. Díky, Karle Hejkale. Umíš to. A ještě taky velký dík firmě Eclipse a panu Zelenkovi za roll-up, vlajky na zimák a super výjezdovou flagu.

Teď obraťme list na tu nejtmavší stránku. Život jednou začíná a jednou končí. Naše řady opustil dne 27.12.2018 Jirka "Divous" Šrámek, který byl čestným členem našeho fanklubu od samého počátku a také ikonou jižní tribuny - kotel byl jeho druhým domovem. Kéž by si toho místa vážila většina fandů tak jako on... Mohlo by to vypadat lépe. Na jihu by se mělo fandit, hnát tým dopředu, pomáhat za jakéhokoliv stavu. Být silnou partou a nechávat tam vše - posílat dolů energii. Doba je v tomhle mizerná. Snažíme se vypravovat zájezdy, kam to jen jde. Za dva měsíce jsme vyjeli k utkáním do Bolky, Pardubic, Varů a do Plzně. Autobusy se plní obtížněji, protože nejsou výsledky, a také hrají roli i další faktory. Přesto se je snažíme podporovat jak je to jen možné - kdybychom šli na tržní hodnotu jezdíme dvakrát tak draze. 

Na středu 6. února je naplánováno již druhé otevřené setkání fanoušků s vedením klubu - v 17:00 přijďte na Loutkárnu a můžete se zeptat opravdu otevřeně na vše. Jestli bude účast znovu slabá, budeme zvažovat, zda v nastaveném trendu pokračovat. Vzhledem k tomu ale, že celé toto setkání je v podstatě hlavní iniciativa Jirky Šlégra, byla by to obrovská škoda, někteří si stěžují, že klub dostatečně nekomunikuje s fanoušky, když mají ovšem možnost přijít a sami se zeptat, nepřijdou, nemáte se čeho bát, nikdo Vám hlavu neutrhne, všem nám přeci jde o to stejné.

Povedlo se nám dokončit také uložení archivu našeho hokeje do Okresního archivu v Mostě a každý člen fanklubu dostal jako dárek tričko s logem, koukejte si všichni ty černé obléknout 13.2.2019 do Chomutova. Uděláme si tam pořádný kotel, jak je naším zvykem. A jestli nemáte to s logem tak černý dres, bundu, mikinu. Do Chomutova jedeme všichni v černém! Je to možná i symbolické, může se totiž klidně stát, že tohle bude poslední vzájemný zápas...

Nebylo toho málo a dalo by se psát dál a dál...  Každopádně s heslem #dyckycheza a #hlavneseztohoneposrat  - snad vzhůru k lepším zítřkům a aspoň do desítky. Jo a všimněte si, jak je venku pěkná zima a jak umí hezky svítit sluníčko. Více se smějte a nebuďte jak Pitomio...


Pro RoT napsal ptakulin