Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
Další diskuse: 

Téma:

Hlavní diskuze 07. čvn 2025 23:25 #143576

• Hawkay
  • ROPÁK PŘISPĚVATEL
  • ROPÁK PŘISPĚVATEL
Litvínovák: Borec si celkem věří, tak jsem zvědavej koho ještě oznámí, protože s tímhle týmem úplně nevím jak chce hrát čtvrtfinále (s13)
----Acta non verba----

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Hlavní diskuze 07. čvn 2025 21:56 #143575

• Litvínovák
  • ROPÁK PISATEL
  • ROPÁK PISATEL
Vrábel - doporučuji pozorně přečíst.

www.idnes.cz/hokej...

Hlavní diskuze 07. čvn 2025 21:05 #143574

• pirduch
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
Litvínováček: Kdybys nebyl chytrákem, nestal by ses medvědem! Parafráze hlášky z filmového Mrazíka sedí na hokejového brankáře Šimona Zajíčka. Zapracoval totiž na hlavě – a dostal se do pohádky. Litvínovská hvězda posílila v kanadsko-americké NHL Boston Bruins, tedy Medvědy.

„Býval jsem krutihlav, ale i zásluhou mentálního tréninku se Zdeňkem Orctem si už z gólů nedělám hlavu,“ přiznal třiadvacetiletý objev, který podepsal roční nováčkovskou smlouvu. Díky ní si může vydělat 872 tisíc dolarů. Ocitl se v ráji, neboť Bruins sdílejí arénu s basketbalovými Celtics a on je do NBA zažraný skoro jako do hokeje.

Pomůže vám flegmatická povaha ustát tlak, který v NHL je?
Doufám. Myslím, že jo. Hodněkrát jsem říkal, že se snažím tlak si nepřipouštět. Samozřejmě tam bude ještě větší. Moje povaha by mi mohla pomoct. Blbý gól? Dal jsem se do brány, takže góly prostě budou.

V čem vás posunul trenér litvínovských brankářů Zdeněk Orct?
Pomohl mi hodně. Asi nejvíc ze všech trenérů, co jsem kdy měl. Hlavně po mentální stránce.

Jak se na hlavě pracuje?
Když jsem začínal s litvínovským áčkem, strašně jsem si bral góly na tréninku. Byl jsem takový krutihlav, hodně jsem kroutil hlavou, byl jsem naštvaný sám na sebe. Pracovali jsme hodně na tom, abych si z toho nedělal hlavu.

V čem vás posunul trenér litvínovských brankářů Zdeněk Orct?
Pomohl mi hodně. Asi nejvíc ze všech trenérů, co jsem kdy měl. Hlavně po mentální stránce.

Takže takový flegmatik jako teď jste dřív nebýval?
Teď jsem určitě větší. Ne že bych předtím byl nervák, ale spíš jsem se zavíral do sebe.

Orct vám říkal Krutihlav?
Vyloženě takhle ne, tak jsem se pojmenoval sám. On říkal, že kdybych měl hlavu na šroubu, odpadne mi. Že bych si ji odmontoval.

On sleduje trendy NHL. Co vás z nich tedy naučil?
Nevím, jestli mě podle toho úplně formoval. Ale když něco viděl, měl nějaký poznatek, jak situace řeší gólmani v NHL, řekl nám to. A zapracovávali jsme to do tréninků.

Chovají se tam gólmani jinak?
Většinou je chytání docela podobné. Ale tím, že mají menší hřiště, gólmani tolik nevyjíždějí.

Úzké kluziště má i Litvínov, takže na zámoří jste připravený.
Díky tomu jsem na něj zvyklý. Věřím, že mi to tedy snad nebude dělat takový problém, jako kdybych doma hrál na širokém.

Nechcete si Orcta vzít s sebou?
Kdybych mohl, určitě! Asi bude dost zaneprázdněný v Litvínově. Když bude mít možnost přiletět za mnou, budu za to rád.

Taky vás hecuje, ať už si uděláte řidičák. Poslechnete ho?
To je jeho častá poznámka. Stihnu to ještě do odletu. Jako začátečník se budu učit jezdit v Americe.

A co vaše angličtina?
Myslím, že je dobrá. Nikdy jsem neměl problém anglicky mluvit, ať s klukama v kabině, nebo někde, když bylo potřeba něco řešit.

Možná začnete na farmě v Providence. Ustojíte to?
Určitě. Já si myslím, že v zámoří je to běh na dlouhou trať, že nebude všechno hned. Jsem na to připravený. Dokud uvidím, že mám šanci, budu se o to rvát a nebudu se vracet zpátky do Evropy.

Jste v jednom kole po oznámení přestupu do Bostonu?
No, já moc ne, ale mobil byl v den zveřejnění podpisu vyblokovaný. Dostával jsem dost upozornění, lidé mi gratulovali. Popřál mi i Francík (Pavel Francouz, vítěz Stanley Cupu), to je vždy hezké.

Jaké jsou noci před podpisem? Spí se dobře, nebo neklidně?
Já jsem spal dost klidně, vypadalo to nějaký čas, že by se to mohlo povést. Hlavně jsem na to nechtěl tlačit a zabývat se těmito věcmi. Žádný zádrhel nebyl, od začátku byl vidět velký zájem. I přístup lidí. To bylo celé hezké. Je důležité vědět, že vás chtějí všichni.

Měl jste i jiné možnosti?
Měli jsme toho víc, ale zájem a jednání Bostonu nás přesvědčily.

Kdo měl hlavní slovo?
Já, můj agent a Ori. Porovnávali jsme zájem, jak se nám zdál ze schůzek, které jsme měli. A kde by byla největší šance co nejvíc chytat. Někteří se ptali jen telefonicky, jiné týmy byly za mnou v Litvínově.

Je Boston dobrý klub pro vás?
Myslím si, že je tam sice konkurence velká, ale ta je všude. Zájem a vize lidí, kteří tam jsou, mě přesvědčily, že je to dobrá volba. Je to skvělá organizace.

Jaká by tedy měla být vaše role v týmu Bruins?
Ani nevím, jestli se to může říkat. Radši se tomu vyhnu. (smích) Spíš než roli mi řekli svou vizi.

Boston má žluto-černé barvy jako Litvínov, trklo vás to hned?
To je dobré, zůstanu černo-žlutý. Pár kluků mi psalo, že ani nemusím měnit výstroj, ale samozřejmě ji budu chtít vyměnit jako před každou sezonou.
Přicházíte do Bostonu v době, kdy prochází krizí, může to být vaše výhoda?
Nedokážu úplně říct, jestli výhoda, nebo ne. Jdu do zámoří první rok, nevím, co očekávat.
Swayman a Korpisalo jsou současní brankáři Bostonu, dokážete vypíchnout jejich přednosti?
Abych se přiznal, takhle dopodrobna NHL nesleduju. Ale jsou tam, kde jsou, takže oba jsou skvělí gólmani. Teď už budu muset NHL sledovat víc. (smích)

V týmu se setkáte s hvězdným Davidem Pastrňákem a dalšími Čechy Jakubem Laukem a Pavlem Zachou. Pomůže vám to?
Myslím si, že asi jo. Budu se tam moct na někoho obrátit, kdyby byl problém. Jinak nevím. Ještě mají jiné povinnosti, neozvali se. S Kubou Laukem se známe osobně, nic mi taky zatím neříkal, jen jsem se bavil s jeho taťkou, kustodem v Litvínově. Říkal, že jsem si vybral dobře. Že město je hezké, jak Boston, tak farma Providence. Srandu si ze mě nedělal, jenom mi gratuloval. A říkal, že se to hezky čte.
Těšíte se v NHL na konfrontaci s nějakým konkrétním hráčem?
Vůbec nedokážu jmenovat jednoho, protože celé to pro mě bude splněný sen. Budu rád už jen za to, když se nějaká šance naskytne. Vnímal jsem odmala, že existuje NHL, ale postupem času se člověk nesoustředí na to, co by mohlo být, ale na to, co je. Jsem rád, že to nakonec přišlo.

Představujete si, jak na vás letí Ovečkinova střela?
Zatím nepředstavuju, protože je dost možné, že bych z toho nespal. Je jasné, že střely a všechno tam bude ještě o level výš. Šlo to poznat, když jsme měli kempy s nároďákem, kluci z NHL jsou o něco přesnější a rychlejší. Musím se s tím vypořádat, jsem na to připravený.

Přemýšlel jste, jak bude hlasatel vyslovovat vaše jméno?
No, to mě ani nenapadlo. Myslím, že to bude asi problém.

A vaše maska? Dáte si na ni i v zámoří zajíčka z Jen počkej?
To ještě nevím, většinou takové věci řeším až těsně před sezonou.

Fandil jste v NHL Bostonu?
Já jsem vyloženě neměl jeden tým, kterému bych fandil. Ale od doby, co jsou tam čeští kluci, jsem ho po očku sledoval. Neměl jsem vylepené plakáty týmů z NHL, ale brankářů. Jakýchkoli. Nejvíc Pekku Rineho.
Ví se o vás, že jste fanouškem NBA a Boston Celtics jsou šampioni z roku 2024. I v tomto ohledu jste si vybral dobře, že?
To teda! Doufám, že se mi poštěstí se na ně podívat. Nechápu doteď, jak zvládají přestavět rychle halu z basketu na hokej. Ne že by Boston v basketu nebyl můj oblíbený tým, ale nějak speciálně ho nesleduju. Samozřejmě základní přehled mám a vím, že hvězdou tam je Jayson Tatum.

Podívat se na zápas NBA bude váš další splněný sen?
Pro mě určitě. Už nějakých čtyři pět let sleduju NBA. Když jedeme pozdě ze zápasu a hraje se v NBA dřív, podívám se na to. Myslím, že jsem rarita mezi hokejisty. Když občas běží v kabině v televizi basket, svádějí to na mě, i když se to pouští samo. (smích)

Fandíte Brooklynu, vezmete si do Bostonu jejich dres?
Trička mám, ale nechám si je radši doma. (smích) Samozřejmě nejvíc se soustředím na hokej, ale kdyby se mi povedlo dostat na basket, budu určitě rád.

Pomohly vám do NHL letošní skvělé statistiky v extralize a reprezentační starty?
Nevím, jak moc na to koukají, ale určitě mi pomohlo, že se mi povedly dva zápasy za reprezentaci a v nich dvě nuly. Dlouho jsem čistá konta nesbíral, pak se to nějakým štěstím začalo sypat.

Co znamená pro Litvínov váš odchod? Stane se teď jasnou jedničkou Matej Tomek?
Věřím, že nějaká náhrada za mě určitě přijde. Já na kluky budu určitě koukat, držet jim palce. Věřím, že to zvládnou i beze mě.

Táta, váš největší fanoušek, musí být z vašeho přestupu do Bostonu nadšený, že?
Měl asi největší radost ze všech. Přede mnou se neprojevil, ale mamka psala, že táta byl po podpisu smlouvy pořádně naměkko.

Co teď bude následovat? A kdy odletíte do Bostonu?
Už dělám letní přípravu a připravuju se na novou štaci. Mám svůj individuální plán. Když mi to Litvínov umožní, zapojil bych se s ním rád do tréninku na ledě.

Máte naplánováno, co byste chtěl v Americe vidět?
Zatím jsem ještě nic neřešil, budu mít dost starostí s hokejem. Na začátek tam budu sám, přítelkyně chodí do práce, takže hned se mnou nemůže odletět.

Šimon Zajíček, vítěz Stanley Cupu. Jak by vám to znělo?
Hezké by to bylo, ale myslím si, že cesta je ještě dlouhá.

Hlavní diskuze 07. čvn 2025 12:38 #143573

• Litvínováček
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • Hc Verva forever in my heart ♥️
Rozhovor se Zajdou.
Má někdo Premium?

www.idnes.cz/hokej...
HC VERVA

Hlavní diskuze 06. čvn 2025 17:10 #143572

• Bradford
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • Jednou s Vervou navždy s Vervou
(s15) Kladenská přestavba po příchodu nového majitele pokračuje. Rytíři oznámili příchod už třinácté posily – stal se jí kanadský útočník Samuel Vigneault, jenž naposledy působil ve švédském klubu MoDo Hockey.

Hlavní diskuze 06. čvn 2025 15:50 #143571

• Uhelka
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • Loajalita je víc než peníze
Bradford: Spočítal bys na prstech jedný ruky, kolik je v ELH týmů, kde licenci nedrží mládež, nebo podobná organizace. Snad nikde nedrží licenci přímo klub, nebo hlavní sponzor. Poslední příklad toho, jak to dopadá, když nedrží licenci mládež, nebo přidružený spolek nám nabídl Mountfield.. Asi všichni víme, jak to tehdy dopadlo v ČB

Hlavní diskuze 06. čvn 2025 15:43 #143570

• Unihoc10
  • ADMINISTRÁTOR
  • ADMINISTRÁTOR
  • Ropáci on Tour
Mimochodem to Kladno mi začíná dost silně připomínat CV s Bartečkovo týmem…Pokud se jim povede začátek tak ok, ale jestli jim ujede, tak tam budou mít tým hráčů cestovatelů, kterým je osud Kladna úplně u řiti.
.:HC VERVA Litvínov:.

Hlavní diskuze 06. čvn 2025 15:42 #143569

• Unihoc10
  • ADMINISTRÁTOR
  • ADMINISTRÁTOR
  • Ropáci on Tour
Spíš si myslím, že jde o to zbavit se jednoho člověka, což teď logicky nejde, když drží onu licenci…Třeba se pletu, ale mám z toho takový dojem…

Hlavní diskuze 06. čvn 2025 13:49 #143568

• Litvínovák
  • ROPÁK PISATEL
  • ROPÁK PISATEL
Od Poláků, to je jen bohapusté vydírání. Dáváme nejvíc, tak nám dejte licenci? Proč ji doteď nechtěli? Najednou jim to vadí? Nevěřím jim ani slovo, že tu licence zůstane. Hrát tu hokej s rizikem, že se to může kdykoli změnit, není zrovna dobré.

Hlavní diskuze 06. čvn 2025 13:07 #143567

• Bradford
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
Severočech: V neposlední řadě vidíme jako klíčové, aby licence na extraligu byla v držení klubu a nikoliv sportovního spolku. Na jednáních jsme jasně deklarovali, že převod licence zpět do vlastnictví klubu je pro nás zcela zásadní věc. Jsme majoritní vlastník a největší sponzor klubu, nikoliv sportovního spolku. Převedení licence zpět na klub vnese do fungování klubu i do vztahu mezi akcionáři vyšší transparentnost. Horizont převodu vidíme pro sezonu 2026/2027 s tím, že bude smluvně zaručena její nepřenositelnost mimo Litvínov. Jedině tak můžeme i nadále efektivně a zodpovědně plnit naši úlohu majoritního vlastníka klubu a hlavního finančního přispěvatele klubu se všemi právy a povinnostmi z tohoto faktu vyplývajícími a s respektem k osmdesátileté tradici tohoto klubu a spoluzodpovědností za jeho úspěšnou budoucnost,“ uzavírá Mariusz Wnuk.
,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ve stejném článku se píše
ORLEN řekl, kolik za 12 let nasypal do hokeje.
Za posledních dvanáct let většinový vlastník hokejového klubu HC VERVA Litvínov ORLEN Unipetrol dal do místního hokeje 731 milionů korun.
mostecky.denik.cz/...

Hlavní diskuze 06. čvn 2025 10:34 #143566

• Severočech
  • ROPÁK PISATEL
  • ROPÁK PISATEL
Nejsem odborník. Moc do toho nevidím, ale je to divné ohledně té licence. Nechtějí získat licenci aby ji pak prodali? Tím by Extraliga v LTV definitivně skončila. (s7)

Hlavní diskuze 06. čvn 2025 09:46 #143565

• adamcheza
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
Bradford: Takže menší posun tam je (s2)

Hlavní diskuze 06. čvn 2025 09:44 #143564

• Bradford
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
Axel Holmström dle článku opouští Finsko , a jde do jiné země . Víc jsem zatím nezjistil .(s2)

Hlavní diskuze 05. čvn 2025 19:38 #143563

Avatar uživatele jihoceskychemik
  • jihoceskychemik
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
Nuny: Jména ještě budou velice zajímavá....

Hlavní diskuze 05. čvn 2025 17:21 #143562

• VašeK
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
Kladno a Vary oznamují další posily, jenom náš klub chce pouze licenci.

Hlavní diskuze 05. čvn 2025 16:06 #143561

• Nuny
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
Čekám, že se každým dnem objeví oznámení klubu o legendárním šuplíku, ve kterém stejně tak jako každý rok leží řada zajímavých jmen (s2)

Na druhu stranu férově přiznám, že vždy když sestava vypadala na papíře výborně, tak to bylo na ledě přesně obráceně - takže kdo ví.
Prodám červenej svetr. Značka : Za odvoz i s majitelem. Hlavně hodně daleko.

Hlavní diskuze 05. čvn 2025 13:29 #143560

Avatar uživatele jihoceskychemik
  • jihoceskychemik
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
Chemik11: To je jen papírově (s3) (s3)

Hlavní diskuze 05. čvn 2025 12:58 #143559

• Unihoc10
  • ADMINISTRÁTOR
  • ADMINISTRÁTOR
  • Ropáci on Tour
Travis: No aby to nedopadlo jak s Hunkesem, do zranění kolene nejlepší bek, po zranění už se do toho nikdy nedostal a vůbec nestíhal…

Hlavní diskuze 05. čvn 2025 12:57 #143558

• MMM
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
  • ROPÁK HUSTOMAGNÁT
Myslím, že ještě někdo přijde, ta sestava je fakt zatím slabá..

Hlavní diskuze 05. čvn 2025 12:57 #143557

• Unihoc10
  • ADMINISTRÁTOR
  • ADMINISTRÁTOR
  • Ropáci on Tour
Chemik11: On to Jágr do kupy nedává, kdyby dával, tak jsou na tom jako každý rok…Nepřijít tam ten Drastil, tak pokračují v tom Jágrovo rybníku.

Moderátoři: veverka