Litv-Hry-2016

     Aby ukázali, že Litvínov není mrtvé město, rozhodla se skupinka kolem restaurace Seta Provence uspořádat v sobotu 18.6. první ročník Litvínovských sportovních her. Nám se tento nápad od začátku zamlouval a poměrně brzy po zveřejnění jsme měli sestavený tým: Ptakulin, Verča, Lenka, Duchy, Novič, Pitnajs, Michal a Ondra. Sraz byl před devátou na Loučkách a přihlášených týmů osm. V průběhu celého dne nás čekaly sportovní výkony tradiční i netradiční.

     První disciplínou byl běh na bungee laně, které známe z přestávkového programu z ledu. Cílem byla petlahev. Oba naši zástupci, Lenka i Michal své souboje vyhráli a postoupili tak do bojů o příčky nejvyšší. Pozdější semifinále bylo na pořadu odpoledne, zřejmě kvůli větší atraktivitě díky počasí a nevídaným soubojům v blátě. Kategorii žen jsme vyhráli !!!, v kategorii mužů čtvrtí.

     Dopolední soutěže nám prokládaly zápasy ve skupině v Bubble fotbalu. Před prvním utkáním přišel na řadu okamžik nejčernější. Při vzájemném zkoušení odolnosti koulí Duchymu nevydržela noha. Kulhajz ho z pozice fanouška odvezl do nemocnice a Duchy se vrátil s ortézou a "fofrklackama". I tak s námi na místě vydržel až do konce. Na soupisku byla tedy dopsána Terka. Možná i kvůli tomu nám zápasy v Bubblu nevyšly podle představ. 1:3, 1:1, 1:2 a celkové umístění na 5.-8. místě.

     Štafeta F1, kdy tři běžci museli "přezouvat" a tři běžci "tankovat" 0,5 litru vody nebyla z disciplín, na které bychom "sázeli žolíka". Odpočívaly holky Špinkovky. 5. čas celkově byl výsledek, za který jsme byli rádi. O "pouhých" 45 vteřin za vítězem. To v lukostřelbě se musel zúčastnit každý člen týmu. Celkově za tým 10 šípů. Novič a Ptakulin šli dvakrát, první nástřely měli nejlepší. Hned prvním šípem jsme přeskočili týmy, které soutěžily před námi. S celkovým nástřelem 26 bodů to vypadalo dobře... chvíli... před nás se dostaly s nástřelem 27 bodů dva týmy a o další bod před ně ještě jeden. Takže brambora.

     Hned od terče nás odchytly pořadatelky na zápas v pétanque. Šest z týmu, každý po jedné kouli a do šesti bodů. Dva náhozy a výsledek 6:0 dávaly tušit věci budoucí.

     Jak se čas přehoupl za oběd, začalo zlobit počasí. Pražení sluníčka (byli jsme v černých "Hlavně se z toho neposrat" trikách) střídaly dešťové přeháňky. Od některých soutěží se hromadně odbíhalo do party stanů a pod stromy. Mužská páka se stihla ještě venku, Duchy nastoupil i přes svůj zdravotní stav a urval to na šestou příčku. To ženské finále se právě při jednom ceďáku přesunulo za pódium do stanu. Lenča parádně opět stříbro! Ve finále prohrála se suverénní zástupkyní týmu Bivojek. V přetahování lanem jsme překvapivě vyhráli všechny tři souboje v základní skupině. V semifinále jsme nedali příští vítěze, ale boj o třetí místo byl pro nás. Super. V týmu jsme se shodli, že to je nečekané umístění.

     V odpoledních hodinách jsme absolvovali celkem tři štafetové závody. Klasický závod trakařů ve třech dvojicích. Ptakulin s Michalem, Terka si statečně poradila s Vlkem (Ondrou) a finišovali Pitnajs s Novičem. I přes výrazné váhové rozdíly v našich dvojicích 4. místo. Opičí dráha - pneumatiky, přeskoč, podlez do kopce a zpět dolů skákání v pytli. Úplně v pytli to ale nebylo. Po doběhu šesti týmů průběžně třetí pozice... Nejnetradičnějším sportem ale bylo píchání. Tedy praskání balonků, který jsme měli uvázaný na zadku, samozřejmě bez použití rukou a nohou. Zde jsme trochu doplatili na to, že jsme byli v první nasazené dvojici a nemohli tedy odkoukat taktiku ostatních. Přidržení balonku bylo nakonec tolerováno. Po rozbězích a bojích o umístění celkově šesté místo. Poslední soutěží, ke které jsme nastoupili bylo semi- a finále pétanque. Semifinále jsme měli bez boje. Soupeři odjeli dříve. Finále jsme ovládli 6:2 a vybojovali tak svoje první dílčí zlato! To nejlepší na konec, jak se říká. V celkovém součtu náš tým netrénovaných bláznů do (černožlutého) hokeje skončil čtvrtý. I tak myslíme, že naše účinkování v těchto hrách skončilo úspěšně.

     Děkujeme organizátorům a těšíme se na další ročník. To určitě lépe potrénujeme, abychom zvládli dorazit i na afterparty! Také ještě jednou všem, co za Ropáky nasadili do boje své svaly a plíce. Pokud se Vám to při čtení nezdálo, celý den byl opravdu namáhavý. V neposlední řadě patří velký dík i fanouškům, co nás celý den podporovali. Kulhajzovi, Alče, Romanovi s manželkou, LubBecovi, Zuzce, Veverkovi... Trochu nás mrzí, že si na Loučky nenašlo cestu víc z Vás i přes množství "lajků" na facebooku.

 

Fotogalerie

 


pro RoT napsal Michal Novák